پارتیشن شیشهای (glass partitions) دیوارهای شیشهای داخلی هستند که برای جدا کردن، بستن و مشخص کردن فضاها استفاده میشوند. از پارتیشن شیشه ای زمانی استفاده می شود که بخواهید بین مناطق مختلف بدون بسته شدن کامل تمایز قائل شوید.
پارتیشن شیشهای با طراحی زیبا، یکی از کاربردیترین و در عین حال محبوبترین انواع پارتیشنها محسوب میشوند.
از انواع پارتیشنها جهت تقسیمبندی محیط استفاده شده و با داشتن مزایای بسیار، بهترین گزینه برای استفاده در مکانهای مختلف است. حالا برای اینکه بدانید پارتیشن شیشه ای چیست و چه کاربردی دارد تا پایان مقاله همراه ما باشید.
قبل از هر کاری بهتر است بدانیم تعریف پارتیشن شیشهای چه میباشد و به چه منظور مورد استفاده قرار میگیرد. پارتیشن همان دیوار جداکننده است که به منظور تفکیکسازی فضا و استفادهی حداکثری از محیط ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد. این پارتیشنها باعث میشود، شما از یک محیط مینیمال با طراحی مدرن برخوردار شوید.
همچنین ورود نور به داخل فضا، روشنایی دلخواه شما را ایجاد کرده و دسترسی و کنترل به محیط اطراف را فراهم میکند. در واقع این پارتیشنها به طراحان و معماران اجازه میدهد تا بدون محدود کردن محل انتشار نور، به تقسیم بندی محیط داخلی بپردازند.
با انواع پارتیشن شیشه ای آشنا هستی؟
این پارتیشنها انواع مختلفی دارند که هر کدام از آنها از ویژگی و کاربرد منحصر به فردی برخوردار است. آنچه که در همه این پارتیشنها مشترک است، انتقال حداکثری نور به داخل فضا و ایجاد محیطی دلنشین است.
همچنین این پارتیشنها در رنگ و طرح متنوع، دست شما را در انتخاب باز گذاشته و با خیالی راحت و متناسب با محیط کاری خود میتوانید یکی از انواع آن را خریداری کنید. از انواع پارتیشن شیشهای میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- پارتیشن ثابت و متحرک
- پارتیشن تکجداره و دوجداره
- پارتیشن فرم لس
- پارتیشن فریم دار
- پارتیشن شیشهای هوشمند
- پارتیشن ریلی
- پارتیشن رنگی، مات و طرحدار
- پارتیشن ثابت و متحرک
- معمولاً اکثر پارتیشنها را میتوان در دو دسته ثابت و متحرک جای داد. پارتیشنهای متحرک معمولاً در فضاهای کوچک کاربرد دارند. پارتیشنهای متحرک، توسط ریلهایی که در سقف و کف تعبیه شدهاند باز و بسته میشوند. این در حالی است که پارتیشنهای ثابت، یکبار نصب شده و هیچ گونه حرکتی ندارند.
- پارتیشن تک جداره
- از این نوع پارتیشن، جهت جداسازی فضاهای مختلف استفاده شده و به دو صورت فریم لس و فریم دار قابل اجرا در محیطهای اداری و مسکونی است. شیشههایی تعبیه شده در این پارتیشن، از نوع سکوریت بوده و ضخامتی به حدود ۸ الی ۱۰ میلیمتر دارند. این شیشهها، تا حدودی از ورود صدا جلوگیری کرده و به دلیل داشتن مقاومت بالا به راحتی شکسته نمیشوند.
- پارتیشن دوجداره
- همانطور که از نام این پارتیشن مشخص است، برای نصب آن از شیشهی دوجداره استفاده میشود. پارتیشنهای دوجداره عایق صوتی بوده و امکان ورود هیچ گونه گرد و غبار و حشرات از آن وجود ندارد. این نوع پارتیشن با حفظ گرما و سرما محیط، به مقدار زیادی از اتلاف انرژی جلوگیری میکند. همچنین به دلیل وزن بالا و استفاده از دو لایه شیشه در ساخت آن، از قیمت بالاتری برخوردار است.
- پارتیشن فریم لس
- همانطور که از نام این پارتیشن مشخص است، از هیچ گونه قاب و فریمی برای نصب و اجرای آن استفاده نمیشود. این ویژگی باعث شده این پارتیشنها ظاهری یکدست و شفاف داشته باشند و افراد زیادی را مجذوب خود کنند.
- · همچنین نبودن فریم علاوه بر ایجاد جلوهی بصری زیبا، مزیتهای بسیاری را برای این نوع پارتیشن فراهم کرده است. به عنوان مثال جای گیری و نصب این محصول بسیار راحت شده و به دلیل به صرفه بودن قیمت، طرفداران زیادی پیدا کرده است.
- شاید در نگاه اول به دلیل نبود قاب و فریم، این پارتیشنها شکننده به نظر برسند، امّا چیزی که این پارتیشنهای فریم لس را منحصر به فرد کرده استحکام و مقاومت بالای آنهاست. همچنین مهمترین بخش یک پارتیشن، شیشهی آن میباشد. از این رو در پارتیشن فرملس از شیشه و یراق آلات مخصوصی استفاده میشود که زیبای آن را دو چندان میکند.
- پارتیشن فریمدار
- شاید اینگونه به نظر برسد که پارتیشنهای فریم دار، زیبایی و شفافیت پارتیشن فریم لس را نخواهد داشت. امّا اینطور نبوده و تلفیق فریم و شیشه، میتواند طراحی منحصر به فردی به محیط ببخشد.
- · از مهمترین مزیت پارتیشن فریمدار، میتوان به استفاده از جنسهای مختلف فریم در ساخت آن اشاره کرد. همچنین برای تناسب این فریمها با دکور محل کار خود میتوانید این فریمها را در رنگهای مختلف اجرا کنید.
- پارتیشن شیشه ای هوشمند
- پارتیشنهای هوشمند یا همان اسمارت گلس، نسل جدیدی از پارتیشنها هستند که با استفاده از شیشههای هوشمند ساخته میشوند. این هوشمند بودن امکان مات و شفاف شدن شیشهها را توسط جریان الکتریکی فراهم میکند. همچنین این شیشهها مانع ورود اشعه یووی خورشید شده و به راحتی با یک ریموت، مات و روشن میشوند.
- پارتیشن ریلی
- پارتیشن ریلی را میتوان از پرفروشترین پارتیشنها دانست. برای اجرای این پارتیشنها، از سیستم رولینگ استفاده شده و به منظور باز و بسته شدن آن از دستگیره و قفلهای متنوع و زیبا استفاده میشود. ضخامت پارتیشنهای ریلی حدود ۱۰ میلیمتر بوده و علی رغم داشتن ظرافت و زیبایی، از مقاومت بالایی نیز برخوردار هستند.
مزایا و کاربردهای پارتیشن شیشهای چیست؟
- glass partitions اشکال مختلفی دارند، امّا نمیتوان انکار کرد خیلی پیچیده و مدرن هستند. شمایل جعبه های چوبی مدت هاست که از بین رفته است و اکنون مردم به سمت فضاهای باز متمایل شده اند و احساس شفافیت و ذهن باز را میپسندند. نصب دیوار های شیشهای مزایای بسیاری دارد.
- امروزه به دلیل محدود شدن فضاها، استفاده از این پارتیشنها بسیار اهمیت پیدا کرده است. از این رو به دلیل جایگیری کم، جایگزین خوبی برای دیوارهای بتنی و آجری هستند.
- همچنین استفاده از پارتیشن، برای طراحی منزل به سبک مدرن یک روش آسان و بسیار مقرون به صرفه میباشد.
- برای استفاده از انواع پارتیشنها هیچ محدودیتی وجود نداشته و قابلیت اجرا در تمامی مکانها مانند اتاق خواب، بالکن، آشپزخانه، استخر،مطب، اداره و… را دارند. پس میتوان گفت که این پارتیشنها بهترین گزینه برای بهینهسازی فضا داخلی است.
- شرایط نگهداری و تمیزکاری پارتیشنها به قدری آسان است که شما میتوانید با انواع شویندهها این صفحات شیشهای را بطور کامل تمیز کنید.
- همچنین در برابر استفادههای روزمره، دچار فرسودگی نشده و در صورت نگهداری درست مدتها قابل استفاده میباشد. بازسازی کم هزینهی، از دیگر مزیتهای پارتیشن میباشد. بطوری که هر زمان دوست داشتید میتوانید دکور خود را تغییر داده و از یک دکور جدید لذت ببرید.
معایب پارتیشن شیشهای چیست؟
- تا کنون تنها یک ایراد را به این سازههای شیشهای نسبت دادهاند و آن هم این است که با توجه به شفاف بودن شیشهها، حریم خصوصی افراد زیر سوال میرود. در این باره باید گفت که میتوانید شیشههای مات را جایگزین شیشههای شفاف کنید، در این حالت حریم خصوصی اشخاص نیز حفظ میگردد.
- · پارتیشنهایی که با استفاده از شیشههای مات یا شیشههای هوشمند ساخته شدهاند میتوانند علاوه بر اینکه حریم خصوصی شما را حفظ کنند، نور طبیعی خورشید را نیز عبور دهند. در این وضعیت شما با یک تیر دو نشان زدهاید.